۱۴۰۳ يکشنبه ۱۸ شهريور

جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی هسته ای - گداخت آقای مهران آبرومندی پی

عنوان پایان نامه: مطالعه اثر تغییر ولتاژ کاتد بر میدان الکترواستاتیکی دستگاه محصورسازی الکترواستاتیکی لختی؛ به روش شبیه ­سازی

ارائه دهنده : مهران آبرومندی پی

استاد راهنما: دکتر مهدی نصری نصرآبادی

تاریخ 17 تیر 1403 ساعت 08:00 10:00 سالن ابوریحان

نام دانشکده و گروه: دانشکده فیزیک گروه مهندسی هسته ای

در این مطالعه از روش شبیه‌سازی با استفاده از COMSOL Multiphysics برای اندازه‌گیری انرژی، چاه پتانسیل و چگالی تعداد یون­ها در یک دستگاه IEC با یک کاتد متشکل از دو حلقه استیل ضدزنگ با ضخامت mm3 و شعاع cm4.5 استفاده شد. آند داری پتانسیل صفر (متصل به زمین) دارای شعاع cm10 که نیز از جنس استیل ضد زنگ است. شعاع محفظه cm25 است. با استفاده از ویژگی آزادسازی ذرات تحت فیزیک AC/DC، تعداد مناسبی از ذرات در محفظه دستگاه آزاد شدند تا کامسول مقادیر پارامترهای مورد نیاز مذکور را اندازه‌گیری کند. در ولتاژ -70kV ، یک افزایش تخمینی +31kV در چاه پتانسیل مرکزی مشاهده شد که به معنای تغییرات قابل توجهی در چاه پتانسیل مرکزی دستگاه ناشی از شار فضایی یون است. در همان ولتاژ، سرعت ذرات یون به مرتبه رسید؛ این سرعت و انرژی در حدی می­باشد که قادر است واکنش­های همجوشی در مرکز دستگاه که دارای چگالی و انرژی مناسب است؛ تولید کند. چگالی تعداد یون‌ها در ناحیه مرکزی به مقیاس می­رسد؛ که با گسترش دادن دو بعد به سه بعد این چگالی به مرتبه می‌رسد.

تاریخ:
1403/04/12