۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي

کارگاه کتابخانه‌های آینده و آینده کتابخانه‌ها

کتابخانه مرکزی بخش آموزش و پژوهش دانشگاه اصفهان با همکاری شبکه کتابخانه‌های دانشگاهی ایران کارگاه آموزشی با عنوان: کتابخانه‌های آینده و آینده کتابخانه‌ها در تاریخ 21 آذر 1403 بصورت آنلاین برگزار نمود.


مسائلی که کتابخانه‌ها و کتابداران با آن‌ها مواجه هستند، حول این فرض اصلی می‌چرخند: آیا استفاده روزافزون از منابع الکترونیکی و مطالعه آنلاین نیاز به ذخیره و دسترسی به کتاب‌های واقعی را کاهش می‌دهد؟ همانطور که کتابخانه‌ها برای آینده برنامه‌ریزی می‌کنند و با توجه به تغییر فیزیکی به دیجیتال، آیا این موضوع تأثیری بر فضا می‌گذارد؟ همانطور که به این سوالات می‌پردازیم، یکی از دشوارترین دغدغه‌هایی که با آن مواجه خواهیم شد، مربوط به فضای هیبریدی (ترکیبی) و مفهوم کتابخانه است. برای بسیاری، کتابخانه جایگزینی برای مجموعه گسترده‌تری از مسائل مربوط به آموزش عالی شده است. کتابخانه‌های دانشگاهی در مقطع حساسی قرار دارند که در آن فناوری‌های جدید، تغییرات در عادات مطالعه و تلاش‌ها برای مدیریت هزینه‌های فزاینده آموزش عالی، امکانات و اهداف آن را به هم ریخته است و کاربرد کتاب در عصر دیجیتال را با تردید مواجه کرده است. از آنجایی که کالج‌ها و دانشگاه‌ها با تغییر چشم‌انداز آموزشی کنار می‌آیند، نیاز فزاینده‌ای به دانستن اینکه کتابخانه در آینده چگونه خواهد بود، وجود دارد.
 
در این راستا  کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان با همکاری  شبکه کتابخانه های دانشگاهی ایران کارگاه کتابخانه های آینده و آینده کتابخانه ها را در روز چهارشنبه 21 آذر ماه به صورت آنلاین و با تدریس جناب آقای دکتر ذاکری عضو هیات علمی گروه مهندسی صنایع و آینده پژوهی دانشگاه اصفهان برگزار کرد که مورد استقبال 333 نفر از کتابداران کتابخانه های دانشگاهی سراسر کشور قرار گرفت. در ابتدای این کارگاه سرکار خانم فاضل از سوی کتابخانه مرکزی توضیحاتی را ارائه فرمودند. سپس دکتر ذاکری دورنمایی از نقش کتابخانه ها در آینده و نقش موثر آنها در توسعه علم و فناوری را مورد بحث و بررسی قرار دادند. در پایان کتابداران شرکت کننده به بحث و تبادل نظر پرداختند و تداوم این دوره را خواستار شدند.
تاریخ:
1403/09/28
تعداد بازدید:
288
منبع:
Powered by DorsaPortal